Montage van een rookmelder en co-melder

De locatie van een melder lijkt voor de hand liggend. Toch zijn er verschillende factoren van invloed op het juist functioneren van een rook- of co melder.

Tips voor de juiste montage:

ROOKMELDERS

De minimale beveiliging met rookmelders betreft alle vluchtwegen. In een doorsnee woning is dit de gang, overloop en de (voor)zolder. Uiteraard is aantal uit te breiden met de overige ruimtes. Houdt er dan wel rekening mee dat er specifieke melder nodig zijn voor bijvoorbeeld de keuken (hittemelder).

Op een rijtje:
· minimale beveiliging is alle vluchtroutes
· let op dat de rookmelder EN 14604 gekeurd is (alle rookmelders in ons assortiment zijn EN 14604 gekeurd)
· plaats de rookmelder tegen het plafond
· houdt de rookmelder minimaal 30 cm rondom vrij van muren of lampen
· stofzuig regelmatig de melder om storing te voorkomen
· plaats geen melder bij ventilatie openingen of verwarming
· plaats geen melder in de keuken, garage en vochtige ruimte

Afbeeldingsresultaat voor plaatsen rookmelder

KLIK HIER OM NAAR ONZE ROOKMELDERS TE GAAN

 

KOOLMONOXIDEMELDER

Koolmonoxide (CO) is de welbekende sluipmoordenaar. Deze stof is kleur- en reukloos. het is een fabel dat CO alleen vrijkomt bij oude kachels en geisers.
Ook bij moderne installaties als CV ketels, gashaarden en (pellet)kachels kan CO vrijkomen. Denk hierbij aan een defect, gebreken in de installatie of verkeerd gebruik.
Een CO-melder monteer je in principe aan het plafond en in ruimtes waar CO vergiftiging kan optreden (cv, kachel, garage, hobby ruimte etc.). CO wordt gevormd door een onvolledige verbranding en is ongeveer net zo zwaar dan lucht. Echter is de stof wel warmer tijdens het vrijkomen en zal opstijgen. mocht er kozen worden voor extra beveiliging in bijvoorbeeld de slaapkamer adviseren wij wel de melder op ademhoogte te monteren. De CO zal hier via een indirecte manier hangen en gedragen worden door de luchtstroming.

Op een rijtje:
· minimale beveiliging zijn de cruciale ruimtes waar zich de cv-ketel, geiser of kachel bevinden plus de garage eb hobby ruimte
· let erop dat de co-melder EN 50291 gekeurd zijn (alle co-melders in ons assortiment zijn EN 50291 gekeurd)
· plaatse een CO-melder altijd tussen de 1-3 meter vanaf een mogelijke bron
· houdt de CO-melder rondom 30 cm vrij van muren of lampen
· plaats geen melder bij ventilatie openingen of verwarming

  

KLIK HIER OM NAAR ONZE CO-MELDERS TE GAAN

OVERIGE MELDERS

Naast rook- en CO-melders bestaan er nog diversen andere detectie middelen. Denk hierbij aan Hitte-melders, gasdetectie, melders voor doven en slecht horende en nog vele meer. Voor specifieke vragen hierover of meer informatie over de rook- en CO-melders kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

KLIK HIER VOOR ALLE OVERIGE MELDERS